Meer info

Onze gemeente heeft plannen ontwikkeld om rond Oude-Tonge en Nieuwe-Tonge een aantal windparken te situeren. Wij als verontruste inwoners willen u via deze website informeren over de mogelijke komst van 52 grote windturbines.

In dit filmpje ziet u binnen enkele minuten wat er staat te gebeuren.

Voor meer informatie over gezondheidsrisico’s en verwachte daling van de huizenprijzen als gevolg van het plaatsen van zoveel Windmolens leest u het persbericht-rapport-ombudsman.

Hieronder ziet u een plattegrond van de te plaatsen windturbines van Windpark Battenoert en Windpark Krammer.

dia4

Op deze pagina treft u hieronder nog enkele links aan die verwijzen naar websites waar u meer info kunt terugvinden over Windmolenparken en de gevolgen ervan.

NKPW

De Stichting Nationaal Kritisch Platform Windenergie (NKPW) wil waarheidsgetrouwe informatie verschaffen over windenergie. Wij zijn overtuigd van de noodzaak om tot een duurzame energievoorziening te komen. Nuchtere feiten zijn daarvoor onontbeerlijk, en alle maatregelen op dit gebied horen op kwantitatieve beschouwingen te berusten. Meten is weten, dit geldt voor alle vormen van duurzame energie, ook voor windenergie.

Windvanvoren

Wat brengt een windmolen nu werkelijk op? Lees hier over het voorbeeld van de windmolen die onlangs bij de Brienenoordbrug werd geplaatst.

NLVOW

De belangenvereniging voor omwonenden van windturbines.

Advertenties