Steun Stichting Mallemolens en stort uw bijdrage op NL40 INGB 0008 0580 60

Steun Stichting Mallemolens en stort uw bijdrage op NL40 INGB 0008 0580 60

OPROEP aan de bevolking van Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge de Stichting Mallemolens financieel te steunen in het streven de plaatsing van windturbines tussen Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge te voorkomen, door het voeren van juridische procedures bij de Raad van State en de rechtbank Rotterdam.

2100 inwoners van 18 jaar en ouder uit Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge hebben verklaard tegen het plaatsen van extra windturbines te zijn, de dorpsraden van beide dorpen en de Stichting Mallemolens hebben zich ingezet de plaatsing van extra windturbines tussen Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge te voorkomen en meer dan 300 zienswijzen zijn ingediend bij het gemeentebestuur tegen de plaatsing van extra windturbines. Al deze acties hebben de plaatselijke politiek er niet van kunnen overtuigen dat inwilliging van de aanvragen van Deltawind en partners een verkeerd besluit zou opleveren.

Op 28 september 2017 heeft de gemeenteraad in meerderheid besloten de bouw van zes extra windturbines mogelijk te maken en heeft het college van burgemeester en wethouders vervolgens besloten vergunning te verlenen voor de bouw van zes windturbines.

Voor de inwoners die een zienswijze hebben ingediend staat vanaf 11 oktober 2017 de juridische weg open. Een weg naar de rechter, met voor ieder een behoorlijk bedrag aan kosten. Voor veel inwoners zal dit een brug te ver zijn. Zij weten onvoldoende hoe zij dit moeten aanpakken en kijken in het algemeen al snel aan tegen de kosten van het inhuren van een advocaat. Het is voor weinigen een optie zonder juridische bijstand van een advocaat of andere deskundigen deze procedures zelfstandig tot een goed einde te brengen. De Stichting Mallemolens kan voor velen een alternatief zijn voor het zelfstandig voeren van een procedure.

De Stichting Mallemolens heeft onder meer als doelstelling …”plannen tot plaatsing van extra windturbines in het gebied Battenoord, Blaakweg en Suyderlandt kritisch te volgen en te bevorderen dat realisering van deze plannen niet doorgaan”. Voor de volledige statuten, zie www.mallemolens.nl.

De Stichting Mallemolens gaat de juridische procedures aan, maar kan dit niet zonder financiële steun van de mensen uit Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge. De tot op heden gemaakte kosten zijn door een beperkte groep mensen gedragen, een drietal te voeren juridische procedures gaat ook hun portemonnee te boven, daarom de vraag een bijdrage te leveren door het storten van een bedrag op rekeningnummer NL40 INGB 0008 0580 60 van de Stichting, met vermelding van “steunbijdrage juridische procedures”.

Als de Stichting slaagt in de missie, is dat voor iedere inwoner van Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge een overwinning. Dat betekent immers geen extra aantasting van de woonomgeving, geen waardedaling van woningen en nog veel meer negatieve zaken… Zekerheid is niet te geven,… bij geen actie is het wel zeker dat de extra windturbines er komen!

Help ons met een financiële bijdrage en u bouwt mee aan mogelijk een toekomst zonder extra windturbines. Elke bijdrage van bijvoorbeeld € 25,00, € 50,00 of een hoger bedrag is welkom, .. vele kleintjes maken uiteindelijk een groot bedrag, dat tot de laatste cent zal worden besteed aan de verdediging van de belangen van de inwoners van Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge.

U hoort van ons via de media wat wij exact gaan doen met het gemeenschapsgeld uit Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge. Tot slot: geef wat u kunt missen en breng de kans op een betere toekomst dichterbij. Bij voorbaat dank en wij houden u op de hoogte van onze acties.

 

Met vriendelijke groet,

 

Mallemolens

 

Opmerking: mocht om welke reden de rechtsgang niet doorgaan, dan wordt uw bedrag teruggestort.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s