Oproep: kom naar de raadsvergadering op 14 september

OPROEP aan DE GEMEENTERAAD te luisteren naar de stem van de inwoners van Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge

DE leden van de GEMEENTERAAD zijn de volksvertegenwoordigers van de gemeente Goeree-Overflakkee. Zeg maar de Tweede Kamer, maar dan op het niveau van de gemeente. De gemeenteraad is het belangrijkste orgaan voor het vaststellen van plannen en andere zaken die er toe doen voor de bevolking van Goeree-Overflakkee. In de raadsvergadering van a.s. donderdag 14 september 2017 wordt een belangrijk besluit over de toekomstige leefbaarheid van de dorpskernen Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge en het buitengebied ten zuiden van deze kernen genomen.

Wat staat er te gebeuren?

De gemeenteraad wordt gevraagd het bestemmingsplan aan te passen om de bouw van zes extra windturbines bij Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge mogelijk te maken. Dit tegen de zin van meer dan 2100 inwoners uit Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge die eerder hebben aangegeven tegen de plaatsing van extra windturbines te zijn. Niet omdat deze mensen tegen de bouw van windturbines zijn, … verre van dat, zij komen in opstand tegen het woud van windturbines wat rondom de dorpen verschijnt. Zij zijn terecht bang dat hun leef- en woonomgeving voor de komende 20 a 30 jaar wordt verpest.

Wiens belang wordt gediend?

Niet het belang van de bevolking van Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge. Het gaat hier om de belangen van energiebedrijven. Belangrijke speler in dit geheel is onder meer coöperatie Deltawind. Zij stellen het belang van de lokale bevolking voor ogen te hebben door hen te laten delen in de opbrengsten van de windturbines. Daar kunnen vraagtekens achter gezet worden. In een kortgeleden verschenen brief aan de leden komt de ware aard van Deltawind naar voren. De gemeenteraad wordt als het ware onder druk gezet het bestemmingsplan aan te passen. Doet de gemeenteraad dit niet, gaat Deltawind naar de provincie om alsnog de bedrijfsbelangen veilig te stellen. Hoezo ..belangen van inwoners!

GEMEENTERAAD, laat u niet van de wijs brengen!

U hebt de bevoegdheid bestemmingsplannen vast te stellen en niemand anders. U heeft een eigen verantwoordelijkheid en hoeft dus niet aan de leiband van het college, de provincie, aanvragers van vergunningen of wie dan ook te lopen. U staat voor de belangen van de bevolking van uw gemeente.

PROCEDURE

De gemeenteraad heeft pakweg vier jaar geleden een wijziging van de structuurvisie vastgesteld, tevens een procedure vastgesteld om aan de hand van concrete aanvragen de effecten te bekijken. Toen al is bepaald dat het mogelijk moet zijn de voorkeurslocaties op een andere wijze in te vullen of aan de hand van de concrete vergunningaanvragen anders te besluiten. Niets is minder waar dat u nu verplicht bent onverkort invulling te geven aan elke voorkeurlocatie. Uw eigen afspraken zouden zo tot een illusie worden en nog erger u onthoudt hiermee feitelijk de bevolking van Goeree-Overflakkee de toegezegde inspraak.

 

DRINGEND VERZOEK

Luister naar de stem van de bevolking van Goeree-Overflakkee. Neem de stem van uw achterban, uw kiezers serieus en kies niet voor de dreiging van ondernemingen die uit zijn op winstmaximalisatie ten gunste van hun leden/aandeelhouders.

U heeft de macht het tij te keren en de regie te houden op de leef- en woonomgeving van de dorpen Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge. De kiezers van Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge rekenen op u.

 

OPROEP

Kom naar de raadsvergadering in het rondeel te Middelharnis a.s. donderdag 14 september om 19:30 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s