Kijk hier documentaire Onderstroom terug!

Als u geïnteresseerd bent in hoe een voortraject voor de windparken verloopt, zoals die hier ook rond Oude- en Nieuwe-Tonge komen, is dit een interessante documentaire. Deze doc is heel erg herkenbaar voor hoe het hier ook in Oude- en Nieuwe-Tonge gaat.

Zaterdag 4 maart was deel 1 van de documentaire Onderstroom op TV. Hier kunt u de eerste aflevering terug zien. De eerste aflevering wordt herhaald op zondag 5 maart om 13.00 uur. Zaterdag 11 maart is het vervolg op NPO 2, om 15.30 uur! (de tweede aflevering wordt herhaald op zondag 5 maart 2017 om 13.00 uur.) Hier kunt u de tweede aflevering terug zien.

Over de documentaire:

Filmer Jeroen Hoogendoorn legt op camera vast wat er gebeurt als rond zijn eigen dorp het grootste windpark van Friesland moet verrijzen. Dicht op de huid volgt hij als participerend journalist een actiegroep die tegen de stroom in met een gewaagd burgerinitiatief komt. Door slim verzet en door samenwerking met tegenpartijen lijkt dit een provincie breed succes te gaan worden. Totdat er verkiezingen komen. Dan wordt pijnlijk duidelijk hoe de democratische machtsverhoudingen werkelijk liggen. De camera legt meedogenloos vast waarom de energie transitie in Nederland maar niet van de grond komt. Klik hier voor de website over de documentaire.

kijktip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s